“Hebben jullie al eens nagedacht over het geven van jullie voorstelling of bordspel online?” Dat is een vraag die me de laatste tijd al vaak gesteld is. In het corona tijdperk is het zoeken naar wat wel kan. Onze voorstelling is volgens een script geschreven. En zo spelen we de voorstelling ook. Toch is dat niet te doen. Maar waarom?

Onze voorstelling is inderdaad volgens script geschreven. Toch is het deels ook interactief. We houden ons niet altijd aan het script. Als er een reactie uit de zaal komt gaan we daar soms op in. Daarna komen we wel weer terug op het script. Dat is de kracht van onze voorstellingen. Interactie met het publiek. Actualiteiten worden soms ook op deze manier meegenomen. Één van onze voorstellingen is een spelshow met liedjes en theater. Daar is het antwoord nodig van het publiek. In 2 groepjes strijden we tegen elkaar. Waarbij de kinderen ook daadwerkelijk het podium op komen. Deze voorstelling is al helemaal niet mogelijk zonder publiek. De conclusie is dan ook dat onze voorstellingen qua concept zo zijn dat ze niet zonder live publiek kunnen.

Wel hebben we een YouTube actieweek. Opdrachten die via YouTube gekeken worden en dan op school of thuis worden uitgevoerd. Die dienst is wel uitvoerbaar momenteel. Zeker nu de scholen weer deels open zijn. Maar voor de voorstellingen en het bordspel zullen we moeten wachten tot we weer met grote groepen mogen samenkomen. En dat “mensen van buitenaf” de school weer in mogen.

Tot snel en blijf gezond!
Rob van Belkum

Interactief Bordspel Omgaan Met Geld

Interactief Bordspel Omgaan Met Geld

Interactie tijdens voorstelling

Interactie tijdens voorstelling