Gemeente Ooststellingwerf – De Doekoe Toer

Beste Leerkracht van groep 7 en/of 8,

De “Doekoe toer” is begonnen! Namens de Gemeente Ooststellingwerf mogen wij ook op uw school komen met allerlei leuke activiteiten rondom leren omgaan met geld. De activiteiten omvatten een levensgroot bordspel XXL, theater, YouTube opdrachten én gastlessen. Mocht u hier meer over willen weten en de activiteiten willen boeken, klik dan op de plaatjes onderaan deze pagina.

Wij zouden het leuk vinden als u alle activiteiten afneemt, zo werken we het hele jaar aan financiële educatie op een leuke en laagdrempelige manier.

Goed om te weten is dat de gemeente Ooststellingwerf de activiteiten mogelijk maakt, het kost uw school dus niets. (alleen een beetje tijd)

Klik hier voor het persbericht

De onderstaande activiteiten zijn te reserveren.

Tot snel bij u op school!
Mike-E en Spike-Y

Bordspel XXL

Een 8×8 meter bordspel (gebaseerd op Monopoly), waarbij de kinderen de pionnen zijn. Zij krijgen weetjes, stellingen, battles en vragen voor de kiezen en strijden tegen elkaar.
Voor wie: Groep 7 en Groep 8 tegelijkertijd
Nodig: speelvlak (voorkeur buiten) / gymzaal
Voorbereiding: geen
Duur: 60 minuten

Gastlessen

Een van onze acteurs komt bij u in de klas. Hij/zij vertelt over omgaan met geld en geeft 1 of meerdere opdrachten in de klas. Gebaseerd op het lesmateriaal van de Week van het Geld.
Voor wie: te reserveren per klas
Voorbereiding: geen
Duur: 45-60 minuten

YouTube actieweek - maart 2020

Ideaal om in te zetten tijdens de landelijke Week van het geld 2020. Uw klas krijgt iedere dag een andere video opdracht. Aan het einde van de week volgt een evaluatie in de klas.
Voor wie: te reserveren per groep (of combigroep)

Theatervoorstelling - Mei 2020

Als afsluiter van het project komen wij graag een wervelende voorstelling geven op school.
Een live voorstelling met muziek, rap en humor.
Voor wie: per klas te reserveren
Duur: 60 minuten
Voorbereiding: speelzaal of aula graag reserveren 

Activiteit reserveren?

We zijn inmiddels begonnen met de “Doekoe toer” namens de Gemeente Ooststellingwerf. Wilt u een activiteit reserveren en heeft u dat nog niet gedaan? Vraagt u dan hieronder voor de beschikbare data en vertel even over welke activiteit het gaat. 🙂