Mike-E & Spike-Y 2008 1ste voorstelling

Mike-E en Spike-Y 2008 1ste voorstelling

Hoe zijn jullie er bij gekomen om een voorstelling te maken over “Omgaan Met Geld”?
Dat wordt ons vaak gevraagd. Logisch want het is een specifiek thema.

2008 – het begin

Het is begin 2008, Sander en ik (Sander Steffen – Rob van Belkum, red.) werkten sinds enkele jaren samen. We hadden beide een eigen entertainmentbureau. Samen hadden we het kinderduo “Peter en de Vliegmachien” bedacht. Dit kinderduo deed m.n. kindervoorstellingen voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar hadden we net Mike-E & Spike-Y bedacht waarmee we spelshows deden op basisscholen. Puur voor de lol, voor het entertainment. Zonder thema was dit.

In hetzelfde jaar werden we door de @RabobankRE (Roermond – Echt) gevraagd een voorstelling te maken met het thema “Omgaan Met Geld”. Een uitdaging, want een -voor de meeste kinderen- doorgaans “saai” onderwerp omzetten naar een voorstelling die aansluit bij wat wij wilde maken, dat was onze taak. Wij wilden een interactieve voorstelling maken. We speelde het eerste jaar 2 voorstellingen op 1 dag. In opdracht dus voor de #RabobankRoermondEcht voor scholen in de regio Roermond-Echt. Meerdere scholen kwamen naar een buurthuis. Een jaar lang hebben we de voorstelling vervolgens niet meer gespeeld. Tot we het jaar daarna weer terug mochten komen en we wederom voor dezelfde Rabobank meerdere keren de voorstelling hebben gedaan. We hadden er nu een scene in gestopt met de “Rabofoon”. Grappig dat dit binnen een paar jaar alweer achterhaald was. Kinderen kende het fenomeen “Rabofoon” niet meer en dus hebben we dat vervangen. Meerdere dingen hebben we vervangen, zoals onze kleding bijvoorbeeld. Om goed aan te sluiten bij de beleving van de kinderen. Vanaf 2011 speelde we niet meer op 1 locatie waar de scholen naartoe kwamen maar gingen we een “tour” doen langs alle basisscholen in de regio Roermond-Echt. We deden de optredens nu in de gymzaal of aula van de scholen zelf. Tot 3 voorstellingen per schooldag konden we doen. 42 Scholen in de regio. Dit hebben we vervolgens 7 jaar lang gedaan.

2010

Vanaf 2010 zijn we ook voor andere klanten de voorstelling gaan spelen. Enkele klanten deze begin jaren: @Ohra (Delta Lloyd Foundation), @gemeenteArnhem, @RabobankApeldoorn, @GemeenteAlmere, @KredietbankLimburg, @gemeenteBreda. Inmiddels hebben we voor heel veel klanten gespeeld in Nederland en België en komen we vaak jaarlijks terug. Ons aanbod hebben we uitgebreid met een tweede voorstelling -Kwistut-, Bordspel XXL, een gastles en een YouTube actieweek.

In 2010 is ook de #WeekvanhetGeld van @Wijzeringeldzaken (ministerie van Financiën) van start gegaan. Direct vanaf het begin waren we partner, en dat zijn we nog steeds.
Ons aanbod wordt vermeld in het programma aanbod en zo kunnen we meer klanten bereiken. Een kijkje nemen? Surf dan naar: http://www.weekvanhetgeld.nl.

2020 en verder

Ons team is inmiddels gegroeid tot meerdere entertainers en geluidsmannen. Nog altijd reizen we met veel plezier Nederland en België door om kinderen te laten nadenken over geld.
We hopen dit nog lang te mogen doen.