In samenwerking met Wijzer in Geldzaken hebben wij de beschikking over het lesmateriaal behorende bij financiële educatie. Een professioneel acteur/entertainer begeleid deze les op een interactieve, hippe en snelle wijze, zodat er een mooie en leerzame les ontstaat.

Verloop van een gastles is als volgt:

1. Een originele introductie
2. Vertonen van een video of animatie
3. Vraag en antwoordenspel met de klas (optioneel)
4. Werken met de werkbladen: maken van opdrachten uit het lesmateriaal (met of zonder digibord)
5. Afronding
6. Evaluatie met de leerkracht.

Het lesmateriaal is gebaseerd op de basisvisie financiële educatie van Wijzer in geldzaken, de Nibud leerdoelen en de kerndoelen van het ministerie van OCW voor het basisonderwijs.

Uiteraard kunt u ook zelf de lessen gratis aanvragen, dit kan op onderstaande website:
https://www.primaonderwijs.nl/gastdocent/

bekijk ook eens de andere mogelijkheden hieronder:

Bordspel XXL - Omgaan met geld

Een 8×8 meter levensgroot bordspel met als thema: Omgaan met geld. Ideaal als aanvulling op bestaand lesmateriaal en geschikt voor de groepen 5-8. Begeleid door een professionele entertainer.

 

Gastles met professionele entertainer

Een gastles gebracht door een professionele entertainer. Deze komt gedurende een uur in de klas en zal een les behandelen uit het beschikbare lesmateriaal van Wijzer in geldzaken. Ideaal om te boeken 

YouTube Video actieweek

Ideaal als aanvulling op de landelijke Week van het Geld. Of gewoon om langere tijd met het thema bezig te zijn. 5 Verschillende opdrachten en video’s te bestellen. Iedere dag een ander thema waarin de kinderen worden gevraagd om mee te denken, samen te werken en feedback te geven op het thema “Omgaan met geld”.